Persoonlijk verhaal

- HOME - - DOELSTELLING - - EWING - - VOOR WIE - - AMBASSADEUR - - DONATIE - - DONATEURS - - SPONSOREN - - CONTACT - - BENEFIETEN - - ARTIESTEN - - FOTO'S - - MERCHANDISE -

Op dit moment zet Stichting White Lily zich in voor Amarantha Molenaar. Hieronder kun je haar persoonlijke verhaal lezen.

In 2006 kreeg Amarantha op 18-jarige leeftijd kanker. Er werd bij haar een Ewing-Sarcoom geconstateerd in de weke delen. Dit is een zeer zeldzame kinderkanker die voorkomt in de spieren en het bindweefsel. Per jaar krijgen slechts enkele kinderen in de hele wereld deze ziekte. De kanker werd pas heel laat ontdekt, waarna er onmiddellijk actie werd ondernomen. Operatieve verwijdering was niet mogelijk aangezien de tumor tegen haar zenuwen aanzat. Een week na de diagnose lag ze aan een infuus met een heel zware chemo. Deze kuur sloeg niet genoeg aan en er volgde nog zwaardere behandelingen. Het was niet zeker of deze aan zou slaan dus dacht iedereen dat het einde nabij was. Op haar verjaardag had ze al een soort van afscheid genomen van haar familie en vrienden. Tegen verwachting in bleek de chemo toch aan te slaan. Naast de chemotherapie, gebruikte zij ook Maretak. Deze plant staat in de antroposofische wetenschap al zo'n 100 jaar bekend als antikanker medicijn. Een jaar later werd zij alsnog kankervrij verklaard.

Vervolgens moest Amarantha elke vier maanden terug op controle. Helaas is er sinds een half jaar opnieuw Ewing geconstateerd. In Nederland konden de artsen niks meer voor haar doen. De zware chemo's die ze de eerste keer had gehad, zou haar hart niet meer aankunnen en de enige stof die haar lichaam wel zou verdragen, zou niet effectief genoeg zijn. Na dit tien-minuten durende gesprek stonden we machteloos en angstig op straat.

We zijn zelf verder gaan zoeken en kwamen uit bij een arts in Frankfurt. Hij werkt op een andere manier, namelijk met plaatselijke chemo. Deze wordt dan in de tumor gespoten en vloeit niet door het hele lichaam, waardoor de bijwerkingen gering zijn. Toen we daar de eerste keer aankwamen, schrok de oncoloog van de grootte en agressiviteit van de tumor en is hij meteen gestart met zijn behandelingen. Hij zei wel dat hij haar niet kon genezen. Na vijf behandelingen is de tumor met 25% geslonken maar wat minstens net zo belangrijk is; er zit geen activiteit meer in. De arts gaf toe dat hij niet had verwacht dat dit het resultaat zou zijn, gezien de agressiviteit van de tumor.

Aangezien ze na de vierde behandeling toch wat klachten kreeg, heeft Amarantha besloten voorlopig te stoppen in Frankfurt. De chemo begint meer schade aan te richten dan dat de tumor slonk en de situatie is op dit moment stabiel.

Naast de behandelingen in Frankfurt zijn er nog heel veel andere dingen waar Amarantha mee bezig is. Dit is allemaal alternatief. Ze heeft zelf het idee dat dat meer doet en haar uiteindelijk geneest. Zo neemt ze Chaga, dit is een heel krachtige paddestoel uit Siberie, en injecteert ze twee keer per week maretak. Ze eet voornamelijk biologische groenten en fruit en vermijdt zoveel mogelijk suiker en vlees. Ze mediteert een paar keer per dag, doet yoga en gaat stress uit de weg. Sinds een paar maanden is ze dan ook moeten stoppen met de mode-academie in Rotterdam.

Amarantha en iedereen om haar heen, die haar ziet en meemaakt, zijn er van overtuigd dat de kanker haar niet klein krijgt. Ze is zelf ontzettend positief en zegt: ' Ik kan me wel een dag zorgen gaan zitten maken, maar die dag kan ik ook allemaal leuke dingen gaan doen.' Ze heeft de artsen al eens versteld doen staan en zal dat volgens ons nog een keer doen. Het is ontzettend hard vechten elke dag, maar door haar enorme positiviteit en wilskracht en de steun van mensen om haar heen zal ze nog een keer winnen.

Aanvullende informatie:

Sinds juli 2010 wordt Amarantha behandeld in Keulen. De behandeling bestaat uit dendritische celtherapie in combinatie met hyperthermie.

Dendritische celtherapie is een vorm van immunotherapie, waarbij de afweercellen van het lichaam gestimuleerd worden om afweerstoffen te maken tegen bepaalde (kanker)cellen en die cellen te doden. Het activeren van de dendritische cellen gebeurt hierbij buiten het lichaam. Na afnemen van bloed worden de cellen buiten het lichaam gekweekt en ‘opgeleid’. Daarna worden zij weer in het lichaam gebracht om hun taak ten uitvoer te brengen.

Hyperthermie is een behandeling waarbij de temperatuur in het gehele of een deel van het lichaam zodanig verhoogd wordt dat hierdoor waarden als bij koorts of nog hoger bereikt worden. Doel van de behandeling is genezing te bewerkstelligen of te versnellen. Koorts is namelijk een fysiologisch mechanisme van ons lichaam om biochemische reacties sneller te laten verlopen, waardoor herstelwerkzaamheden in ons lichaam beter kunnen verlopen.

24-09-2010:

Tot ons groot verdriet is Amaratha op 14 september overleden. Ze had een krachtige geest, maar fysiek was ze uitgeput. Ze kon er niet meer tegenop. Ze is in alle rust overgegaan naar een andere wereld, 22 jaar jong.